Faceți căutări pe acest blog

Stiri

Episcopul Szilárd Bogdánffy, martir al Bisericii Catolice din România

În data de 14 octombrie 2010, ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit Romano-Catolic de Bucureşti, i-a informat pe preoţii din Arhidieceza Romano-Catolică de Bucureşti printr-o Scrisoare circulară că pe data de 30 octombrie a.c., la Oradea, în Catedrala episcopală romano-catolică va avea loc ceremonia de beatificare a Episcopului Szilard Bogdanffy, martir al Bisericii Catolice din România. La Sfânta Liturghie de beatificare va participa şi Excelenţa sa, Arhiepiscop Mitropolit Ioan Robu.

Pentru a marca această sărbătoare a Bisericii Catolice din România, în bisericile din întreg teritoriul Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti vor fi trase clopotele sâmbătă, 30 octombrie, la ora 11, timp de 15 minute.

Urmând dorinţa Păstorului Arhidiecezei de a-i face cunoscută „figura acestui slujitor devotat al Domnului” al Bisericii Catolice din România, prezentăm în continuare un material despre viaţa şi activitatea Episcopului Szilard Bogdanffy şi reedităm un articol care a apărut în luna mai în revista noastră Actualitatea Creştină.